Składniki:
- 100 g płatków owsianych
- 150 g maki pszennej razowej
- 50 g otrebów pszennych
- 50 ml oliwy
- 200 ml mleka roslinnego (np. owsianego) lub zwyklego mleka/wody/soku owocowego
- 2 łyżki cukru brązowego (lub miodu czy syropu słodowego)
- szklanka ulubionych bakalii
- wszystkie skladniki dokładnie mieszamy
- łyżeczka kładziemy masę na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i formujemy plaskie ciastka
- pieczemy ok. 20 minut w temperaturze ok. 170 stopni.
- w czasie pieczenia można ciasteczka przewrócic na drugą stronę
- wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy do wystygniącia
- nastepnie zjadamy:)
Pozdrawiam wszystkich uczestników dzisiejszej prelekcji i pracowników Przedszkola Nr 24 w Radomiu,
życząc smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz